Neem telefonisch
contact op:
0523 – 613 621
Meld hier
je schade
“ Ik kies voor vrije zorgkeuze,
waar kies jij voor?”

– Trudy

Wil je advies?

Bel 0523 – 613621 en vraag
naar onze mogelijkheden

Zorgverzekering 2024
Kies je zorgverzekering zorgvuldig!

Alle premies voor de zorgverzekering in 2024 zijn bekend. Waarschijnlijk heb je de nieuwe polis van je huidige zorgverzekering ook al ontvangen en ben je aan het vergelijken geslagen. Op verschillende vergelijkingssites kun je de verschillende aanbieders met bijbehorende premies naast elkaar zetten en dus vergelijken.

Hoe verleidelijk is het om voor de laagste premie te kiezen? Want, in deze dure tijden bekijken we allemaal hoe we onze maandlasten zo laag mogelijk kunnen houden. Maar, is goedkoop in dit geval geen duurkoop? Te mooi om waar te zijn?

Wij informeren je graag over de verschillende soorten zorgverzekeringen, zodat je je misschien niet laat verleiden tot het kiezen van de polis met de laagste prijs, maar een polis die de kwaliteit biedt wat je verwacht van een zorgverzekering.

Er zijn vier soorten zorgpolissen: de budgetpolis, de naturapolis en de restitutiepolis en de combinatiepolis.

De Budgetpolis

Zoals de naam al doet vermoeden is de budgetpolis een goedkope zorgverzekering. Het is een eenvoudige basisverzekering, waarmee je vaak maar bij een beperkt aantal zorgverleners terecht kunt. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan krijg je vaak maar een klein deel van de zorgkosten vergoedt. De budgetpolis is veelal ontwikkeld voor jongeren die over het algemeen minder zorg nodig hebben. De communicatie gaat meestal alleen online.

De Naturapolis

Bij een naturapolis betaalt de zorgverzekeraar direct de zorgkosten. Maar, de zorg wordt alleen volledig vergoed als de zorgverzekeraar een contract met de betreffende zorgverlener heeft.

Bij een naturapolis kun je dus meestal alleen kiezen voor een arts of behandelaar waarmee je zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Doe je dat niet, dan betaal je zelf- afhankelijk van de zorgverzekeraar- 20 tot 35% van de kosten uit eigen portemonnee.

Bij de naturapolis heb je ook te maken met zorgplafonds. Is het budget voor een bepaalde behandeling bij de zorgverlener op (vanuit het contract met de zorgverzekering), dan moet je wachten met de behandeling tot het nieuwe jaar.

De Restitutiepolis

Zoek je kwaliteit, kies dan voor een restitutiepolis. Bij deze polis heb je namelijk volledige vrije zorgkeuze. Je zit dus niet vast aan gecontracteerde zorgverleners. In tegenstelling tot de budget – of naturapolis hoef je dus nooit een gedeelte van de rekening zelf te betalen. Tenzij het onnodig hoge kosten zijn. Dit geldt overigens alleen voor de kosten die vergoedt worden vanuit de basisverzekering. Bij een aanvullende verzekering kan ook in de restitutiepolis sprake zijn van een beperkte vergoeding.

De Combinatiepolis

Dit is eigenlijk een restitutiepolis, waarbij voor bepaalde soorten zorg geen vrije zorgkeuze van toepassing is. Dit betekent dat alleen voor die onderdelen een deel van de kosten worden vergoed.

Je kunt hierbij denken aan GGZ zorg en wijkverpleging. De combinatiepolis is een hele goede keuze wanneer de bepaalde soorten zorg waarop de beperking van toepassing is, niet voor jou als verzekerde van toepassing zijn.

De premie is namelijk ook net wat gunstiger zonder dat je echt inlevert op kwaliteit.

Spitz Verzekeringen

Spitz Verzekeringen heeft al een voorselectie gemaakt en heeft de mogelijkheid om bij twee verzekeraars jouw zorgverzekering in te regelen. Wij hebben de mogelijkheid voor een naturapolis en een combinatiepolis.

Nieuwsgierig wat wij kunnen betekenen, kom dan gerust bij ons langs of bel naar 0523 61 36 21.

“Het kiezen van een zorgverzekering is lastig, wij helpen jou graag!”

– Hans

Spitzie
Spitz Verzekeringen helpt je graag

Wij begrijpen dat het maken van een keuze voor de zorgverzekering geen eenvoudige keuze is. Je weet namelijk (gelukkig) nooit wat er morgen gebeurt. Maar, als je iets overkomt en je hebt zorg nodig, is het wel prettig dat je een zorgverzekering hebt die past bij jouw wensen.

Kies je zorgverzekering daarom zorgvuldig!

Wij kunnen je daarbij uiteraard helpen en adviseren. Wij hebben onder andere een hele goede naturapolis en combinatiepolis in ons assortiment. Heb je interesse? Neem dan zeker contact met ons op.

Bel 0523 61 36 21 of mail naar info@spitz-verzekert.nl voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Actueel

Klantenreviews