Neem telefonisch
contact op:
0523 – 613 621
Meld hier
je schade
“Vervoer jij juist goederen van een ander? Dan heb je een vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering nodig”

– Hans

Goederentransport
verzekering

Met een goederentransport­verzekering zijn handelsgoederen en goederen die in jouw eigendom zijn verzekerd tegen schade tijdens transport. Het maakt niet uit of je deze goederen zelf vervoert of door een ander laat vervoeren. Met een goederentransport­verzekering loop je geen risico als de vervoerder niet of niet volledig aansprakelijk blijkt te zijn. Daarnaast is de volledige waarde van jouw goederen verzekerd. En met een goederentransport­verzekering via Spitz Verzekeringen:

Ben je ook verzekerd voor eenmalig transport
Kun je oorlogs- en stakingsrisico’s meeverzekeren
Ben je ook tijdens laden en lossen verzekerd
Welke transportverzekering je nodig hebt, hangt af van wie de eigenaar is en welke leveringsvoorwaarden van toepassing zijn bij een vervoerder. Bij veel verzekeraars zijn jouw handelsgoederen verzekerd voor een standaard bedrag per transport. Uiteraard kun je zelf de hoogte van het verzekerde bedrag kiezen, zodat jouw goederen niet onderverzekerd zijn. Standaard zijn goederen met deze verzekering verzekerd voor schade door brand, ontploffing en ongelukken met het vervoersmiddel. Ook bederf, diefstal en verlies vallen bij veel verzekeraars onder de dekking. En wil je eenmalig een transport verzekeren? Ook dat is mogelijk met een tijdelijke goederentransportverzekering.
Het verschil tussen een eigen vervoerverzekering en een goederentransport­verzekering

Met de eigen vervoerverzekering verzeker je jouw eigen spullen in je bedrijfswagen tegen bijvoorbeeld schade en diefstal. Met een goederentransportverzekering verzeker je het transport van jouw producten die je door jezelf of een ander transportbedrijf worden vervoerd.

Voor welke zaken ben je verzekerd?

Het verschilt per verzekeraar voor welke zaken je wel of niet verzekerd bent. Onze adviseurs kijken graag samen met jou welke verzekeraar het beste bij je past, zodat jouw goederentransportverzekering zo goed mogelijk aansluit op jouw bedrijf. Over het algemeen worden de volgende schades vergoed:

Schade aan of verlies van uw spullen tijdens transport: van het moment waarop de goederen worden opgepakt om te laden tot het moment dat de goederen zijn neergezet op de eindbestemming.
Koelschade tijdens het transport
Schade aan gereedschappen en materialen die nodig zijn voor werkzaamheden
Voor welke zaken ben je niet verzekerd?
Er zijn natuurlijk ook situaties waarin een verzekeraar niet uitkeert. Denk bijvoorbeeld aan schade door eigen gebrek of bijvoorbeeld door gebreken van het product zelf. Uiteraard worden schades door opzet ook niet vergoed.
Kosten

De hoogte van je premie wordt door verschillende elementen bepaald. Allereerst natuurlijk het type product dat je wilt verzekeren tijdens transport. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de transportroutes die je verwacht af te leggen, omdat bepaalde landen risicovoller zijn door bijvoorbeeld een slechtere infrastructuur dan Nederland.

Spitzie

Onze klanten waarderen
ons met een:

8,7

Wist je dat?
Het belangrijk is om de leveringsvoorwaarden van de transporteur goed te lezen. Daarin staat beschreven tot welk moment de vervoerder aansprakelijk is voor schade aan jouw goederen. Deze informatie is belangrijk bij het kiezen van de juiste goederentransportverzekering.

– Joyce

Een persoonlijk adviesgesprek

Bij Spitz Verzekeringen staat persoonlijke aandacht centraal. Vind je het prettig om jouw wensen met één van onze adviseurs te bespreken? Kom gerust eens langs bij ons in Dedemsvaart of neem telefonisch contact met ons op om jouw wensen te bespreken. Bel 0523 61 36 21 of mail naar info@spitz-verzekert.nl voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Actueel

Prinsjesdag

Morgen, 21 september is het weer Prinsjesdag. Een dag waarop de befaamde miljoenennota gepresenteerd wordt. Een spannend

Lees meer..
Klantenreviews