Neem telefonisch
contact op:
0523 – 613 621
Meld hier
je schade
“ Een fout is menselijk, maar kan grote gevolgen hebben”

– Joyce

Wil je advies?

Bel 0523 – 613621 en vraag
naar onze mogelijkheden

Beroepsaansprakelijkheid
verzekering

Als ondernemer kan het gebeuren dat je een fout maakt. Denk bijvoorbeeld aan het verstrekken van onjuiste informatie. Dit soort fouten kunnen vervelende financiële gevolgen geven voor jou als ondernemer. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering via Spitz Verzekeringen:

Ben je goed verzekerd tegen beroepsmatige fouten

Heb je altijd een persoonlijke adviseur die voor je klaar staat

Ben je verzekerd voor zuivere vermogensschade

Voor welke zaken ben je verzekerd?

Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt de financiële schade vergoed die bij anderen is ontstaan door jouw onderneming. Denk bijvoorbeeld aan een belastingadviseur die verkeerd advies heeft gegeven, waardoor een ondernemen onnodig veel belasting moet betalen. Of een verzekeringsadviseur die verkeerd advies geeft, waardoor er geen schade uitkering volgt. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een aanvulling op jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en geen vervanging. De schade aan anderen of goederen van anderen is dan ook niet gedekt met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Het verschilt per beroep of een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht is.
Het komt ook voor dat een opdrachtgever, klant of brancheorganisatie als eis stelt dat jouw onderneming deze verzekering afsluit.

Spitzie
Verschil Bedrijfs- en Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is alleen schade aan personen of goederen verzekerd. Is er door verkeerd advies of een beroepsfout financiële schade ontstaan bij een klant? Dan dekt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering deze schade. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt dus alleen vermogensschade.

Wanneer sluit je een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering af?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is essentieel wanneer je een adviserend beroep hebt en een beroepsmatige fout vooral financiële schade tot gevolg heeft. In dat geval is het verstandig om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Wil je weten of jij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering moet afsluiten?  Bel dan met één van onze adviseurs.

Simone
Een persoonlijk adviesgesprek

Bij Spitz Verzekeringen staat persoonlijke aandacht centraal. Vind je het prettig om jouw wensen met één van onze adviseurs te bespreken? Kom gerust eens langs bij ons in Dedemsvaart of neem telefonisch contact met ons op om jouw wensen te bespreken. Bel 0523 61 36 21 of mail naar info@spitz-verzekert.nl voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Actueel

Prinsjesdag

Morgen, 21 september is het weer Prinsjesdag. Een dag waarop de befaamde miljoenennota gepresenteerd wordt. Een spannend

Lees meer..
Klantenreviews