Neem telefonisch
contact op:
0523 – 613 621
Meld hier
je schade

"Zorg voor een veilige werkomgeving"

– Diny & Robin

Wil je advies?

Bel 0523 – 613621 en vraag
naar onze mogelijkheden

Werkgeversaansprakelijkheid
verzekering (WEGAS en WEGAM)

Laat jij je medewerkers ook wel eens de post wegbrengen, of zijn ze geregeld onderweg voor jouw bedrijf? Als werkgever ben je verantwoordelijk en aansprakelijk als de medewerker een ongeval overkomt. Als ondernemer met personeel heb je de plicht om een veilige werkomgeving te creëren voor medewerkers. Is de werkvloer van jouw medewerkers niet veilig en zijn hierdoor kleine ongelukken ontstaan of zelfs gewonden gevallen? Dan kun je te maken krijgen met werkgeversaansprakelijkheid. Met een werkgeversaansprakelijkheidsverzekering via Spitz Verzekeringen:

Heb je altijd een persoonlijke adviseur die voor je klaar staat

Is schade door gebrek in een product verzekerd

Is werkgeversaansprakelijkheid ook meeverzekerd

Werkgeversaansprakelijkheid en zorgplicht
Als werkgever heb je een zorgplicht voor je werknemers. Dit betekent allereerst dat je moet zorgen voor een veilige werkomgeving. Daarnaast vallen goede (werk)instructies, beschermingsmiddelen en veilig gereedschap ook onder jouw verantwoordelijkheid. Wordt een medewerker ernstig ziek of vindt er een ongeval plaats op de werkvloer? Dan kun je als werkgever aansprakelijk worden gesteld.
WEGAM/ WEGAS

Ook als het jouw wagenpark betreft ben je aansprakelijk als werkgever. Dit noemen we ook wel WEGAM en deze afkorting staat voor Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen. Met een WEGAM verzekering ben je verzekerd voor aansprakelijkheid in geval van een ongeluk met een motorvoertuig. Zijn jouw medewerkers veel onderweg per fiets of lopend? Kies dan voor een WEGAS. Met een WEGAM/ WEGAS verzekering ben je verzekerd voor aansprakelijkheid:

Op de werkvloer

Op locatie

Tijdens verkeersdeelname voor het werk

Woon- werkverkeer

Andere werk gerelateerde activiteiten

Opzet of roekeloosheid
Als werkgever gaat jouw zorgplicht ver. Vind er een ongeluk plaats op de werkvloer of is een medewerker betrokken bij een verkeersongeval onder werktijd? Ook dan ben je aansprakelijk als werkgever. Zelfs tijdens een bedrijfsuitje kun je aansprakelijk worden gesteld. Maar kun je bewijzen dat er sprake is van opzet of roekeloos gedrag? Dan kan het zijn dat je aansprakelijkheid komt te vervallen. Toch blijkt dit vaak moeilijk aan te tonen. Een goede verzekering is daarom een must.
Een persoonlijk adviesgesprek
Bij Spitz Verzekeringen staat persoonlijke aandacht centraal. Vind je het prettig om jouw wensen met één van onze adviseurs te bespreken? Kom gerust eens langs bij ons in Dedemsvaart of neem telefonisch contact met ons op om jouw wensen te bespreken. Bel 0523 61 36 21 of mail naar info@spitz-verzekert.nl voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Onze klanten waarderen
ons met een:

8,7

Actueel

Prinsjesdag

Morgen, 21 september is het weer Prinsjesdag. Een dag waarop de befaamde miljoenennota gepresenteerd wordt. Een spannend

Lees meer..
Klantenreviews