Neem telefonisch
contact op:
0523 – 613 621
Meld hier
je schade
Rookmelders Redden Levens…..

Dit is de titel van de campagne die de Nederlandse Brandwonden Stichting in Oktober heeft gevoerd. Het doel van deze campagne is om het aantal doden bij woningbranden te verminderen. Maar, het gaat natuurlijk ook over hoe u schade door brand kunt voorkomen. Want, wist u dat u tijdens uw slaap niet kunt ruiken? Als er  ’s nachts brand ontstaat, ruikt u de levensgevaarlijke rook ook niet.

Per 1 Juli 2022 is een rookmelder op elke etage van uw woning wettelijk verplicht.
Dit betekent dat er op elke etage waar zich een verblijfsruimte of afgesloten ruimte bevindt, ten minste één rookmelder in de vluchtweg geplaatst moet worden. Dit is meestal in de gang of overloop die leidt naar de voor of achterdeur. Wat als u niet aan deze verplichting voldoet? U kunt daarvoor een boete krijgen, maar nog veel erger: het kan zijn dat een verzekeraar geen schade uitkeert omdat u niet aan de wettelijke verplichting voldoet. Brandschades kunnen naast persoonlijk letsel ook zorgen voor hoge materiele schades, dan is het niet prettig als er geen uitkering volgt.
De adviseurs van Spitz Verzekeringen helpen u graag op weg, zodat u de nodige aanpassingen tijdig kunt doen in uw woning. Bij sommige verzekeraars krijgt u zelfs korting op de aanschaf van brandpreventiemiddelen, zoals een rookmelder.
Naast het plaatsen van rookmelders kunt u natuurlijk nog veel meer doen om brand te voorkomen of de schade te beperken. Wist u bijvoorbeeld dat gesloten deuren ervoor zorgen dat giftige rook langer buiten de leefruimte blijft? Door het sluiten van deuren heeft u dus meer kans om een brand te overleven. Of, wat dacht u van de wasdroger? Zet deze alleen aan als u wakker bent of thuis bent.
Spitz Verzekeringen zet in op preventie, omdat brandschades veel beter voorkomen kunnen worden.

Zoekt u een verzekeringskantoor die verder kijkt dan alleen de polis? Neem dan gerust contact met ons op.