“ Ik kies voor vrije zorgkeuze,
waar kies jij voor?”

– Trudy

Wil je advies?

Bel 0523 – 613621 en vraag
naar onze mogelijkheden

Zorgverzekering 2023
Kies je zorgverzekering zorgvuldig!

Heb je je nieuwe polis voor de zorgverzekering 2023 al ontvangen en ben je al aan het vergelijken geslagen? Op verschillende vergelijkingssites kun je de verschillende aanbieders met bijbehorende premies naast elkaar zetten en dus vergelijken.

Hoe verleidelijk is het om voor de laagste premie te kiezen? Want, in deze dure tijden bekijken we allemaal hoe we onze maandlasten zo laag mogelijk kunnen houden. 
Maar, is goedkoop in dit geval geen duurkoop? Te mooi om waar te zijn?

Een aanbieder in de markt biedt de basiszorgverzekering aan voor een kleine € 108,- per maand. Wat is het addertje onder het gras als de meeste aanbieders een basispremie hanteren tussen de € 135,- en € 160,-?.

Wij informeren je graag over de verschillende soorten zorgverzekeringen, zodat je je misschien niet laat verleiden tot het kiezen van de polis met de laagste prijs, maar een polis die de kwaliteit biedt wat je verwacht van een zorgverzekering.

Er zijn drie soorten zorgpolissen: de budgetpolis, de naturapolis en de restitutiepolis.

De Budgetpolis

Zoals de naam al doet vermoeden is de budgetpolis een goedkope zorgverzekering. Het is een eenvoudige basisverzekering, waarmee je vaak maar bij een beperkt aantal zorgverleners terecht kunt. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan krijg je vaak maar een klein deel van de zorgkosten vergoedt. De budgetpolis is veelal ontwikkeld voor jongeren die over het algemeen minder zorg nodig hebben. De communicatie gaat meestal alleen online.

De Naturapolis

Bij een naturapolis betaalt de zorgverzekeraar direct de zorgkosten. Maar, de zorg wordt alleen volledig vergoed als de zorgverzekeraar een contract met de betreffende zorgverlener heeft.
Bij een naturapolis kun je dus meestal alleen kiezen voor een arts of behandelaar waarmee je zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Doe je dat niet, dan betaal je zelf- afhankelijk van de zorgverzekeraar- 20 tot 35% van de kosten uit eigen portemonnee.
Bij de naturapolis heb je ook te maken met zorgplafonds. Is het budget voor een bepaalde behandeling bij de zorgverlener op (vanuit het contract met de zorgverzekering), dan moet je wachten met de behandeling tot het nieuwe jaar.

De Restitutiepolis

Zoek je kwaliteit, kies dan voor een restitutiepolis. Bij deze polis heb je namelijk volledige vrije zorgkeuze. Je zit dus niet vast aan gecontracteerde zorgverleners. In tegenstelling tot de budget – of naturapolis hoef je dus nooit een gedeelte van de rekening zelf te betalen. Tenzij het onnodig hoge kosten zijn. Dit geldt overigens alleen voor de kosten die vergoedt worden vanuit de basisverzekering. Bij een aanvullende verzekering kan ook in de restitutiepolis sprake zijn van een beperkte vergoeding.

“Het eigen risico blijft in 2023: 385,- euro ”

– Hans

Spitzie
Spitz Verzekeringen helpt je graag

Wij begrijpen dat het maken van een keuze voor de zorgverzekering geen eenvoudige keuze is. Je weet namelijk (gelukkig) nooit wat er morgen gebeurt. Maar, als je iets overkomt en je hebt zorg nodig, is het wel prettig dat je een zorgverzekering hebt die past bij jouw wensen.

Kies je zorgverzekering daarom zorgvuldig!

Wij kunnen je daarbij uiteraard helpen en adviseren. Wij hebben onder andere een hele goede restitutiepolis in ons assortiment waarbij de premie voor de basisverzekering op gelijk niveau ligt als verschillende naturapolissen. Heb je interesse? Neem dan zeker contact met ons op.

Bel 0523 61 36 21 of mail naar info@spitz-verzekert.nl voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Actueel

Klantenreviews